Groene stad met veel water

Ik kom oorspronkelijk uit Voorburg (bij Den Haag) en dat is een hele fijne, groene stad met veel parken en natuur in de woonwijken. Dat heeft me altijd heel erg aangesproken en is één van de redenen geweest om in Aetsveld te gaan wonen. Het is echt een hele prettige wijk met veel groen en de karakteristieke groene kleur van de huizen.

Weesp is onlosmakelijk verbonden met het water en de natuur. Je kan er heerlijk zwemmen, roeien of in een sloep varen en je kan er ook mooi wandelen in de weilanden. Dit unieke karakter moeten we behouden. Het is nu cruciaal om de juiste keuzes te maken zodat er perspectief ontstaat voor de bewoners van Weesp, de boeren en de natuur.

Gelijkwaardigheid

Mijn moeder heeft haar hele leven bij een woningcorporatie gewerkt en het belang van betaalbare sociale huur is er met de paplepel ingegoten. Ik wil me hier ook graag hard voor maken in Weesp. Niet alleen voor de sociale huur maar voor het idee dat ongeacht wie je bent of wie je kent je dezelfde kansen krijgt in deze mooie stad. Dat gaat ook over onderwijs, over sport, over voorzieningen in de wijken en over inclusiviteit.

Sport

Het gaat dus ook over sport en dat is iets waar ik graag over praat. Daarom ben ik in mijn vrije tijd ook af en toe tenniscommentator bij wedstrijden op YouTube. Maar het is bij mij zeker niet alleen maar praten. Ik speel zelf ook competitie bij de Weesper T.C. Het promoten van sport in Weesp is erg belangrijk, zeker onder basis- en middelbare schoolleerlingen. Als we hen weer enthousiast kunnen maken voor sport valt er veel te winnen.

Net als zoveel mensen hou ik ook erg van sport kijken met vrienden. Voetbal, wielrennen, biathlon, je kan het zo gek niet verzinnen of ik heb het wel eens gezien en er vast ook een mening over.

Data Privacy en IT

Waar ik ook een mening over heb is de hoeveelheid data die er tegenwoordig van iedereen overal bewaard wordt. In eerste instantie vanwege je steeds maar verder afnemende privacy maar ook omdat al die dataopslag bakken met energie kost. De berg digitaal afval wordt steeds groter en daar kunnen we allemaal wat aan doen. Mijn kennis hierover komt omdat ik al een tijdje projectmanager ben in de IT en veel ervaring heb met migratietrajecten en dataopslag in de cloud.