Ik ben Melati Paät en ik ben commissielid van de bestuurscommissie stadsdeel Weesp-Driemond. Mijn adagium “Later is nu” houd ik hoog en daarom stap ik uit de comfortzone van het passieve lidmaatschap om in de publieke sector actie te ondernemen voor GroenLinks.

Als kind van 6…

Als kind van 6 had ik een woke moment waarin ik mij realiseerde dat als iedereen elke dag shampoo zou gebruiken, er wereldwijd wel heel veel plastic flesjes op de afvalhoop zouden komen. Ik vroeg mij toen ook al af waarom er grote halflege stadsbussen twee maal per uur rondreden, in plaats van kleinere busjes elke tien minuten, want dan zouden meer mensen de aanschaf van een eigen auto misschien onnodig vinden.

45 jaar later valt nog steeds veel te veranderen

Ik begreep dat alles met economie te maken had. Een moeilijk begrip, want waarom maakten kinderen van  mijn leeftijd de kleding die ik droeg en zaten zij niet gewoon op school? En waarom werden varkens in vrachtwagens naar andere landen gereden om als karbonades weer naar Nederland te worden vervoerd? Nu, 45 jaar later, valt er nog steeds veel te verbeteren wat betreft gelijke kansen voor iedereen, een dierwaardig bestaan voor dieren en milieubewust leven. En daar zet ik mij graag voor in!

GroenLinks bereikte veel

Voor mij is GroenLinks een vehicle om daadwerkelijk mensen te doen inzien dat welvaart fijn is, maar dat door aanhoudende milieuvervuiling en daardoor klimaatverandering welvaart een relatief begrip is. Schoon drinkwater, elektriciteit, voldoende bomen voor zuurstof moeten prioriteit krijgen boven bio-industrie en ongebreideld consumeren. GroenLinks heeft de laatste drie decennia draagkracht gecreëerd om vlees eten te minderen, plasticverbruik in te dammen en een recycle-economie als standaard te aanvaarden. Mijn missie is dit voort te zetten voor volgende generaties.

Luisteren en een beetje humor

Mijn bestuurlijke kwaliteiten liggen in mijn vermogen  mensen te motiveren en  mee te nemen in een lange-termijnvisie door middel van effectieve communicatie, namelijk: luisteren en een beetje humor. In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige, houd ik steeds meer van hard-rockmuziek, zou ik het liefst weer een hond hebben en heb ik teveel hobby’s om op te noemen. Mijn stijlicoon is mijn moeder toen ze een suikerspinkapsel had, zwarte eyeliner en ‘pencildresses’ droeg.

Graag tot ziens bij een GroenLinks bijeenkomst!