Veel fijne plekken in Weesp
In Weesp kun je me wekelijks tegenkomen in de nieuwe sporthal in Weespersluis, waar ik volleybal bij Oberon. Of op het station, wachtend op de trein richting station Science Park, waar ik studeer. Ik loop ook vaak een rondje door de stad of neem het wandelpaadje langs de Vecht. Ook kun je me tegenkomen bij de boekenwinkel Pezzi Pazzi, waar ik met veel plezier werk. Eén van de leukste plekjes in Weesp vind ik het Ome Gijs plantsoen. In de zomer fiets ik daar vaak heen om te zwemmen, maar misschien wordt het aankomende stadsstrand mijn nieuwe zwemplek.

Graag meer voorzieningen voor jongeren
Wat ik wel echt mis in Weesp, zijn meer voorzieningen voor jongeren. Er is een aantal cafés, maar we hebben in Weesp geen bruisend uitgaansleven. Daarvoor moeten we naar bijvoorbeeld Amsterdam, maar de treinen terug rijden maar tot half twee. Dit kan wat mij betreft dus beter.

Meer groen en een hogere biodiversiteit
Ik heb Future Planet Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie gaat over de impact van klimaatveranderingen mogelijke oplossingen hiervoor. We hebben het over voedselketens, watersystemen, planologie, energietransitie en beleidsmogelijkheden. Deze bachelor heb ik vorig jaar afgerond, en ik begin nu aan de master Spatial Sustainability Studies, waarbij gekeken wordt naar het duurzaam inrichten en ontwikkelen van steden. Tijdens mijn studie heb ik gemerkt, vooral tijdens vakken als planologie, dat er in Weesp nog veel kan gebeuren op gebied van (divers) groen. Daar wil ik me bij GroenLinks ook voor hard voor maken: meer groen en een hogere biodiversiteit.