Vanuit Rotterdam vertrokken, kwamen mijn man en ik in 1999 in Weesp terecht. We kozen voor Weesp omdat het centraal ligt, met redelijk betaalbare woningen en goed openbaar treinvervoer. Na jaren in Utrecht, Groningen, Amsterdam en Rotterdam te hebben gewoond, is Weesp voor mij een ontdekking. Niet te klein, met alle voorzieningen, een mooie binnenstad, leuke winkels en vooral veel actieve verenigingen.

Na mijn studie bedrijfseconomie in Groningen heb ik 15 jaar als financieel controller gewerkt In 2007 ben ik na vier jaar studie aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, als humanistisch geestelijk verzorger in de gevangenis van Lelystad gaan werken. Daar werk ik nog steeds met grote voldoening.

In Weesp ben ik actief geworden bij de roeivereniging als roeier en instructeur en heb een paar jaar in het bestuur gezeten. Op het korenfestival ontdekte ik het Kroonkoor en heb daar tot 2015 met veel plezier meegezongen als tenor. Van 2015 t/m 2017 heb ik als penningmeester  mijn bijdrage geleverd aan de oprichting van Stichting Chamber Music Weesp, die elk voorjaar weer een prachtig kamermuziekfestival organiseert.

In 2010 ben ik lid geworden van GroenLinks en heb mij ingezet als penningmeester van het bestuur en campagneleider voor GroenLinks Weesp. Vanaf 2014 heb ik de fractie ondersteund als commissielid AZ en WZ en ben vanaf 2016 raadslid en sinds de verkiezingen van 2018 fractievoorzitter van GroenLinks.

GroenLinks Weesp viel mij op door het kritisch volgen van het college van Burgemeesters en Wethouders. Ik vind het belangrijk dat er zorg is voor het groen in Weesp en de natuur rondom Weesp, dat er betaalbare woningen beschikbaar zijn voor alle Weespers en hun kinderen en dat er zorg is voor de mensen die het anders niet redden. Daarnaast mag Weesp geen slaapstad worden: goede winkels, uitgaansgelegenheden en een bloeiend verenigingsleven blijven belangrijk. Ten slotte is het van groot belang dat we met z’n allen werken aan een duurzaam Weesp! Daarvoor wil ik mij blijvend inzetten door mijn bijdrage te leveren aan GroenLinks Weesp.

De menselijke maat, aandacht voor de medemens, hart voor de natuur en streven naar een duurzame samenleving, dat vind ik belangrijk voor Weesp, onze parel aan de Vecht!

Jan verricht de functies:

  • fractievoorzitter GroenLinks Weesp
  • lid commissie "Algemene Zaken en Middelen"
  • lid regiegroep fusie Weesp-Amsterdam
  • voorzitter commissie WZ en lid agendaberaad

Contactgegevens:

Tel: 06-29351444