Stad met een dorps karakter

Ik ben mijn hart verloren aan Weesp. Het is een prachtige stad met een dorps karakter. Ik vind het erg gezellig dat ik, waar ik ook ben in Weesp, vrijwel altijd bekenden tegenkom. Weesp mag trots zijn op het mooie centrum met divers winkelaanbod, fijne horeca en de vele actieve sport- en cultuurverenigingen.

Communicatieadviseur en actief bij GroenLinks

Ik werk als communicatieadviseur gebiedsontwikkeling bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor heb ik ruim tien jaar in het hoger onderwijs gewerkt als communicatieadviseur, docent en studieadviseur. Ik werd voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 actief voor GroenLinks als campagneleider en daarna in het afdelingsbestuur. Politieke slagkracht van GroenLinks is zowel lokaal als landelijk hard nodig voor een groene en sociale leefomgeving. Daarbij is het ook waardevol om de samenwerking met andere linkse partijen op te zoeken om gedeelde doelen te bereiken. 

Budget voor buurtinitiatieven

In de buurt waar ik woon, lopen buurtkinderen en buren makkelijk bij elkaar naar binnen. Er is op een prettige manier sociale controle en er wordt veel georganiseerd om het onderlinge contact goed te houden en om de omgeving veilig, groen en kindvriendelijk te maken. GroenLinks ziet dat mensen vaak zelf goede ideeën hebben over wat in hun wijk nodig is en wil voor de uitvoer van deze ideeën budget beschikbaar stellen. De gemeente deed dit ook al eerder via bijvoorbeeld Weesp begroot en Weesperkei.

Veel gezinnen met jonge kinderen

Als ouder van jonge kinderen vind ik Weesp een fijne plek voor mijn kinderen om op te groeien. Met de komst van nieuwbouwwoningen, breidt het aantal gezinnen met jonge kinderen in Weesp zich flink uit. Het legt een behoorlijke druk op de maatschappelijke voorzieningen zoals de kinderopvang en het basisonderwijs. En niet te vergeten dat deze nu nog jonge kinderen straks ook allemaal doorstromen naar het voortgezet onderwijs. Dit zijn zaken die de bestuurscommissie goed op het netvlies moet hebben en waar ik me bij GroenLinks hard voor maak.