Gezellig, gratis en bovenal boeiend. Iedereen is welkom op de eerste Weesper Avond. Kom dus vrijdagavond 1 juli naar de Synagoge in Weesp. Het belooft een mooie avond te worden.

Wat kan je verwachten? Drie sprekers, ieder met een maximum van tien minuten voor hun verhaal. Ze vertellen over hun werk, vrijwilligerswerk of bijzondere projecten. De onderwerpen zijn divers. Cultuur, natuur en welzijn. Er is voor ieder wat wils en de ruimte om vragen te stellen.

Na ongeveer drie kwartier sluiten we af met een borrel. De bedoeling is vooral dat mensen uit Weesp en omgeving een fijne avond hebben, dat ze inspiratie opdoen om mogelijk de voorbeelden van de sprekers te volgen, maar ook dat mensen elkaar ontmoeten, leren kennen en kunnen lachen met elkaar. Het uiteindelijke doel is dat iedereen aan het eind van de avond met een positief gevoel naar huis gaat.

Datum: 1 juli 2011
Tijd: 20.00
Locatie: Nieuwstraat 3-5
Entree: gratis
Drankjes: 1 euro

Meer informatie:
weesperavond.nl
linkedin.com/company/gemeente-weesp

De avond wordt georganiseerd door inwoners van Weesp. Volgende Weesper Avonden zitten in de planning. Wie bij volgende edities wil helpen, kan zich aanmelden tijdens de eerste Weesper Avond. 

Programma vrijdag 1 juli 2011:

19.30   Welkom met koffie en thee
20.00  Introductie
20.15   3 korte lezingen over generaties, groen en kunst en cultuur in de stad
21.00   Discussies, ideeën & ontmoetingen rondom de presentaties
21.45   Borrel

Groen in de stad:
Duurzame burgerinitiatieven, Margje Vlasveld
Groen in de stad verfraait het aanzien van de stad en verbetert het leefklimaat en het woonplezier van de inwoners . Bij groen in de stad denken we meteen aan bomen en parken maar ook geveltuinen, groene gevels en daken, groene balkons en stadsmoestuintjes dragen bij aan een groenere en leefbaarder stad. Margje Vlasveld van het Groene IDeeCafé in Leiden laat ons een paar inspirerende voorbeelden zien van wat burgers in de stad Leiden bereikt hebben.

Kunst en cultuur in de stad:
het Domijn & Creatieve Stelling v. A’dam, Terts Brinkhoff
Weesp heeft een eigen cultureel bedrijventerrein, Het Domijn, een parel. Het is onderdeel van de Creatieve Stelling van Amsterdam. Wat biedt Het Domein Weesp aan kunst, ideeën en bedrijvigheid? Terts Brinkhoff is de creatief directeur en oprichter van De Parade.

Generaties in de stad:
het verbinden van jong en oud, Max van Dorth
Max van Dorth zal onder ander spreken over het project struikelstenen en hoe hij jongeren hierbij heeft betrokken. Hiernaast begeleidde hij een project waarbij jongeren ouderen interviewen over de oorlog en gaf hij lezingen in de bibliotheek voor jongeren. Wat kunnen generaties voor elkaar betekenen en hoe kunnen ze elkaar inspireren?