GroenLinks Weesp heeft voorgesteld dat de gemeente de bereidheid laat zien om een veilige plek te bieden aan een aantal alleenstaande vluchtelingenkinderen.

Deze kinderen zitten nu in een uitzichtloze situatie vast in overvolle Griekse kampen. In een motie heeft GroenLinks hiertoe opgeroepen, samen met D66, CDA en VVD. De motie kreeg een brede steun in de gemeenteraad afgelopen woensdagavond 24 juni.

De motie volgt op een oproep van Defence for Children, Stichting Vluchteling en Vluchtelingenwerk Nederland aan gemeenten in Nederland om 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen op te nemen uit Griekse vluchtelingenkampen. Dit is de meest kwetsbare groep die onder erbarmelijke omstandigheden in de kampen verblijft. Deze kinderen verdienen een veilige plek.

Daarom is het belangrijk dat Weesp de bereidheid uitspreekt om zo’n veilige plek te bieden voor een deel van deze kinderen. Weesp sluit zich aan bij de ‘Coalition of the Willing’. Dit is een steeds groter wordende groep Nederlandse gemeenten, die zich hierover heeft uitgesproken. Op deze manier wordt lokaal de druk opgevoerd om de regering in beweging te krijgen om deze kwetsbare kinderen een veilige thuishaven te geven.