Zaterdag 14 februari a.s. is het Valentijnsdag. GroenLinks in Gooi & Vechtstreek vindt dat een mooie aanleiding om de vrijwiligers van het Gooisch Natuurreservaat in het zonnetje te zetten. Dat gebeurt vanaf 9.30 uur in de Infoschuur ’t Gooi bij Zanderij Crailoo, Naarderweg 103 te Hilversum.
Iedereen vindt de natuur en het landschap van Gooi & Vechtstreek belangrijk; en terecht! Het is de basis van prettig wonen en recreëren in deze mooie regio. Die natuur, dat landschap, daar blijf je af, daar investeer je in. Maar dat er honderden vrijwilligers zijn die dat mede onderhouden, dat is minder bekend en dat is onterecht. Daarom zet GroenLinks deze vrijwilligers voor dat mooie werk in het zonnetje.

 

De vrijwilligers van het Gooisch Natuurreservaat (GNR) zijn vrouwen en mannen die van aanpakken houden. Die in eigen tijd samen met elkaar aan landschapsonderhoud doen, georganiseerd in verschillende vrijwilligersgroepen rond specifieke plekken. Zoals landgoed De Hoorneboeg op de Hoorneboegseheide bij Hilversum,  op de Limitische heide bij Huizen en allerlei andere plekken.

De waarde van dat vrijwilligerswerk is enorm, we kunnen er als inwoners en bezoekers van onze mooie regio dagelijks van genieten. En wist u dat er groepen zijn die in twee jaar tijd maar liefst 4.000 manuren aan werk verzetten? Dat is grofweg 2,5 fte, dus zo’n 100 uur per week! Hoog tijd om dat eens met een mooi gebaar te waarderen!

Aanstaande zaterdag 14 februari – niet geheel toevallig Valentijnsdag – zet GroenLinks daarom de vrijwilligers van het GNR in het zonnetje  voor het mooie werk dat zij voor natuur en landschap verzetten. Dat gebeurt vanaf 9.30 uur in de Infoschuur ’t Gooi bij Zanderij Crailoo, Naarderweg 103 te Hilversum. U bent hierbij van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

En overigens zijn er natuurlijk nog altijd nieuwe vrijwilligers welkom! Stuur daarvoor een email naar Jaap Vlaanderen, vrijwilligerscoördinator GNR via vlaanderen@gnr.nl.